Ravitsemus

Kehräävä petoeläin, suloinen lihansyöjä

Kun kissaystäväsi puskee pehmeästi poskeasi, et ehkä tule muistaneeksi että ystäväsi on puhtaasti petoeläin. Luonnonvaraiset kissan sukulaiset saalistavat ravinnokseen pieniä nisäkkäitä, lintuja, sammakoita ja jopa hyönteisiä – mitä vaan, mistä ne saavat elintärkeää eläinproteiinia.

Petoeläimen perimä näkyy lemmikissäsi:

  • Kissalla on vahva metsästysvietti, ja se saalistaa myös kylläisenä.
  • Leikkimisessä metsästäjäluonne – lelua vaanitaan ja sen kimppuun hyökätään villisti.
  • Elimistö sopeutunut lihansyöjän ruokavalioon: kissa käyttää tehokkaimmin ravinnokseen lihaa ja voi jopa sairastua, jos eläinproteiinista tingitään.

Hoida kotipetoasi hellästi ja tarjoa sille oikeanlaista ravintoa!

Monta kattausta päivässä, kiitos!

Luonnossa eläessään kissa metsästäisi ympäri vuorokauden, välillä ateriaansa sulatellen ja torkkuen. Luonnonvaraisen, pienen kissaeläimen kitaan päätyy keskimäärin yksitoista pienjyrsijää päivässä.

Kesykissan ateriarytmi on usein samantapainen: monia pieniä ruokahetkiä pitkin päivää ja yötä. Ruokaa olisikin hyvä olla joko tarjolla jatkuvasti tai useamman kerran päivän aikana.

Aterian laadulla on väliä

Heikkolaatuinen kissanruoan epätasapainoinen kivennäiskoostumus ja erittäin suuri hiilihydraattimäärä voivat aiheuttaa monia ongelmia, kuten iho- tai virtsatieongelmia. Myös proteiininlähteiden valinnassa tulisi olla tarkkana: esimerkiksi liian paljon raakaa kalaa saavia kissoja uhkaa E-vitamiinin puutteesta johtuva keltarasvatauti . Oikein annosteltuna ja käsiteltynä kala on paras omega-3-rasvahappojen lähde, joten sitä kannattaa kuitenkin kissan ravintoon sopivasti sisällyttää.

Tuntuuko monimutkaiselta? Ei huolta: Purenatural-täysravinnoissa on juuri oikeassa suhteessa kaikki kissan tarvitsema! Jokainen aminohappo, vitamiini, kivennäis- ja hivenaine on harkittu tarkkaan – tavoitteina lemmikkisi elinvoima ja pitkäikäisyys. Hyvinvointi näkyy myös ulospäin: kiiltävä turkki, lihaksikas keho ja leikkisä olemus kertovat onnistuneesta ravitsemuksesta.